You are currently viewing Hjulstillingskontroll med justering

Hjulstillingskontroll med justering

Finner vi noe slark eller noe som må skiftes for at vi ikke kan utføre en optimal hjulstilling, blir det 50%.

Riktig hjulstilling på alle fire hjul er viktig for å ikke slite dekkene skjevt, og ikke minst er det drivstoffbesparende. Vi måler og kontrollerer hjulstillingen på bilen, og bytter alt av hjuloppheng, foringer, endeledd, kuler, støtdempere og fjærer ved behov. Ønsker du forstillingskontroll eller firehjulskontroll fikser vi selvsagt også dette, i tillegg til å gjøre eventuelle justeringer på forstillingen.

Sjekk dekktrykk først, for det kan hjelp med for lite eller for mye luft i dekkene. 😊 – ta kontakt eller bestill time for å få hjulstillingskontrollen utført,  time.

Hjulstillings kontroll

Kontrollen undersøker om bilens hjul har riktig vinkel og innstilling. Feil hjulstilling gir ujevn dekkslitasje, bilen trekker til siden m.m. Blir dekkene fort slitt på innerkanten eller trekker bilen til siden har du sannsynligvis behov for hjulstillingskontroll. Vi undersøker om vinkelen på hjulene er som den skal og utfører eventuelle korrigeringer.

Hvorfor er hjulstilling viktig for en optimal kjøring?

Når bilens styringssystem fungerer som det skal er dekkslitasjen minimal og du har en god kjøreopplevelse. Det er oftest på dekkslitasjen man oppdager at man har en hjulstillingsfeil. Andre faktorer som i større eller mindre grad kan påvirkes er at bilen trekker til siden, føles ustabil i svinger, ikke har en myk selvoppretting og det kan føre til forhøyet drivstofforbruk.

Hvordan vet du at du trenger en hjulstilling?

  • Hvis du ser en tydelig skjev slitasje på dekkene (f.eks. sliter på innerkant) bør du utføre en hjulstillingskontroll.
  • Hvis bilen trekker til en side, bør du først sjekke lufttrykket. Dersom bilen fortsatt trekker til siden bør du ta en hjulstillingskontroll.
  • Hvis rattet ikke står i midtstilling ved kjøring rett fram.
  • Hvis du derimot har slitasje på både ytter- og innerkant av dekkene, er det sannsynligvis feil lufttrykk.

Hjulstillingskontroll er en viktig service på bilen. Skjev hjulstilling kan skyldes feil, slitasje eller at du har truffet en fortauskant eller et hull i veien.